Sunday, 6 July 2014

My Recent Favourite - 最近のお気に入りメニュー


As a Xmas present last year, Yaju-san's sister ordered a magazine subscription for us. The magazine is called "Food and Travel", which introduces a number of travel destinations and the local foods. Yaju-san and I love travelling and eating. So this is a perfect present for us. Sister knows us very well! We have received a few issues already and tried some recipes on them. My recent favourite is Mexican style grilled spicy chicken salad. This is absolutely delicious and I can eat it almost every day! We arranged the recipe in our own way and here is the pic of the dish.

去年のクリスマスプレゼントとして、野獣さんのお姉ちゃんが
雑誌の定期購読を申し込んでくれました。
雑誌の名前は「Food and Travel」マガジン。
世界中の旅行先を紹介し、またその土地その土地の美味しいものを紹介する雑誌。
野獣さんも私も旅行そして食べることが何より大好きですので
これはパーフェクトな贈り物でした!
さすがおねーちゃん。

既に数冊私たちのもとにこの雑誌が届いてて
載ってるレシピをいくつか自宅で試してみました。
今のところ大のお気に入りは、メキシコ風のグリルしたチキンのスパイシーサラダ。
これ、本当に美味しいんです。
もう、毎日食べたいくらいですよ奥さん。

レシピを自分たちでちょっとだけアレンジして作ったのがコレ。


What a big portion... 大盛り(笑)。



Recipe (serves 2):
strips of 2 chicken breast fillets
half avocado, cut into pieces
2 soft tortilla
4-5 lettuce leaves
3-4 table spoon of sweet corn
2 tsp chopped coriander
2 tsp chipotle chilli paste
1 tsp honey
1 lime zest and juice
pinch of salt and black pepper
dash of extra virgin olive oil

Grill the seasoned chicken strips on the griddle with some olive oil. Mix chipotle chilli paste, honey, lime zest and juice, salt and pepper to make the dressing. Once the chicken is done, place lettuce, torn tortilla, chicken, avocado, sweet corn and coriander on the plate. Drizzle the dressing and olive oil on the top and all done!

Can use other leaves, and most of the times we put coriander on the top as well (yesterday we forgot to buy coriander). Chipotle chilli paste is widely available in the UK, but don't know about other countries... Anyway, this is really really delicious dish, so hope some of you try!


レシピ(2人分):

鶏の胸肉2枚、食べやすい中細切りに
アボカド半個、食べやすい大きさに
ソフトトルティーヤ 2枚
レタスの葉4-5枚
コーン 大さじ3-4
パクチー みじん切り小さじ2
チポトレペースト(燻製唐辛子のペースト)小さじ2
はちみつ 小さじ1
ライム 1個 (皮のすりおろしとしぼり汁)
塩、コショウ 少々
オリーブオイル 少々

塩コショウしたチキンをフライパンでよく焼く。
チポトレ、はちみつ、ライムの皮と汁、塩コショウを混ぜ合わせてドレッシングを作る。
チキンが焼きあがったら更にちぎったレタス、トルティーヤ、
アボカド、コーンを盛り、チキンとパクチーも散らばす。
上からドレッシングとオリーブオイルを少量かけ、出来上がり。

レタス以外の葉物を使用しても美味しいですし、
普段はパクチーも乗せますが、昨日は買うの忘れたのでナシでした;
チポトレのペーストはUKではスーパーで手軽に買えますが、
ほかの国はどうなんでしょうね。。。
このサラダは本当に手軽で美味しいので、材料が手に入ったらぜひお試しあれ!


By the way Tour de France is coming to Cambridge tomorrow... The town will be very very crowded, but hoping we can see the cyclists somewhere in town... hmmmm.

ところで明日、ツールドフランスがケンブリッジから発走するんですが
町はどこもすんごい激混みだろうなぁ。
子連れでなんとか見れる場所が町内にないか考え中。。。うむむ。

Also, HAPPY 70TH BIRTHDAY TO YAJU-SAN'S DAD TODAY!!

そんでもって、70歳のお誕生日おめでとう、ニュージーランドの野獣パパ!!!



2 comments:

  1. 美味しそうねぇ。暑いと、サラダとかサッパリしたものが欲しくなるよね。
    そういうウチも、最近シーザーサラダがヘビロテで食卓に上がるけど(笑)
    Animaちんのサラダのドレッシング、サッパリしてそうだよねー。相方にココみせて作らせますわー(鬼嫁ww)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owlさん
      これ美味しいよー、あ、でも辛いよ(笑)。
      チリペーストを少なめにして蜂蜜とライム汁をおおめにするといいかも。
      シーザーサラダも美味しいよねぇ。
      Pさん、英語でも書いてあることだし、レシピ見て作ってみてねー(笑)。

      Delete


***How to post a comment***
1.Write your comment.
2.Press 'comment as' and select 'Name/URL',then type your name (and URL if you have).
3.Press 'post'. Please type the word verification as well.

***コメント投稿のしかた***
1.コメントボックス内に記入後、「comment as」をクリックして「Name/URL」を選び、名前を記入(URLもあればどうぞ)。
2.Postを押す。画像認証が現れるので、こちらもタイプしてPostしてください。