Wednesday, 14 December 2011

Biscuits! - ビスケット!

I made some chocolate-ginger biscuits today. Ingredients: Bread Flour, Butter, One Egg, Sugar, Freshly Ground Ginger, Cocoa Powder, Very Small Amount of Water, that's all. Amount: don't know, apart from 1 egg...lol. But tastes jolly good! I am not a great baker. I rarely bake anything but pasta bake or gratin. Baking cakes and sweets requires a skill of precise weighing, which I am not a huge fan of. Anyway, my biscuits are nice, so there is no problem!


*By the way, in British English we call them 'biscuits' but the Americans call them 'cookies', although some particular types of American cookies are called 'cookies' in Britain too.



crooked heart shape... ha ha.  いびつなハート型・・・(笑)。


今日はチョコレート・ジンジャー・ビスケットを作りました。
材料:パン用の小麦粉、バター、卵一個、砂糖、
すりおろしショウガ、ココアパウダー、水ほんの少々、それだけ。
分量:卵一個以外、全部適当(笑)。
でもとってもおいしいですよ。
もともと私はお菓子作りが得意じゃありません。
普段焼き上げるものといったら、パスタのオーブン焼きかグラタンくらい。
ケーキやお菓子を焼くのには分量をきちんと量る能力がないとならない。
それを私はめんどくさくてやりたくないんですね。
でもとにかく、ビスケットはおいしいわけですから、無問題でございましょう!


※ちなみに、同じものを指していても
イギリス英語だと「ビスケット」ですが
アメリカだと「クッキー」と呼びます。
特定のアメリカンクッキーはイギリスでも
「クッキー」と呼ばれているものもあります。


ブログランキング・にほんブログ村へ


No comments:

Post a Comment


***How to post a comment***
1.Write your comment.
2.Press 'comment as' and select 'Name/URL',then type your name (and URL if you have).
3.Press 'post'. Please type the word verification as well.

***コメント投稿のしかた***
1.コメントボックス内に記入後、「comment as」をクリックして「Name/URL」を選び、名前を記入(URLもあればどうぞ)。
2.Postを押す。画像認証が現れるので、こちらもタイプしてPostしてください。